Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Mont-roig del Camp competirà aquest estiu amb 26 municipis de Catalunya per aconseguir la Bandera Verda

IMATGES RELACIONADES
Acte Salou Banderes Verdes Ecovidrio
Acte Salou Banderes Verdes Ecovidrio

12 de juliol de 2022La Bandera Verda guardona la sostenibilitat dels municipis i el compromís amb el reciclatge d'envasos de vidre.


L'Ajuntament de Mont-roig del Camp i els establiments hostalers del municipi, s'uneixen a les localitats ja participants de Calafell, Salou, Tarragona, Cambrils i Vandellòs de l'Hospitalet, a la competició per la Bandera Verda d'Ecovidrio.


La Bandera Verda d'Ecovidrio té com objectiu guardonar l'esforç dels establiments hostalers i l'activisme de 6 municipis per la seva sostenibilitat durant la temporada d'estiu, i en especial pel compromís amb el reciclatge d'envasos de vidre, per la lluita contra el canvi climàtic i la gestió correcta dels seus residus. En aquest sentit, l'empresa de Serveis Comarcals Mediambientals, Secomsa, és l'encarregada de proporcionar les dades de reciclatge de vidre de Mont-roig del Camp a l'empresa organitzadora, ja que és l'empresa que s'encarrega de la gestió dels residus durant l'any.


La campanya del Moviment de Banderes Verdes contempla accions per donar resposta al notable increment de la generació de residus d'envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estival. I és que, a l'estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i un 50% d'ells es generen directament en el sector hostaler. És per això que, la implicació del món hoteler és clau per tal de generar una transició real cap a un model econòmic circular i descarbonitzat.


La competició compta amb un sistema de puntuació que valora aspectes com l'augment del volum en la recollida selectiva d'envasos de vidre del municipi, el percentatge d'hostaleria local participant i la seva col·laboració per aconseguir els objectius, i el compromís adquirit pels consistoris locals per fomentar la campanya entre l'hostaleria i donar-li difusió a la mateixa davant la ciutadania i els visitants.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773