Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Més de 50 persones assisteixen a la I jornada d'Habitatge Rural a la Febró

IMATGES RELACIONADES
I jornada d'Habitatge Rural a la Febró
I jornada d'Habitatge Rural a la Febró

I jornada d'Habitatge Rural a la Febró
I jornada d'Habitatge Rural a la Febró

1 d'agost de 2022


  • Les ponents van ser diferents membres de la Càtedra d'Habitatge de la URV, La Masovera i UNDOS arquitectura. 
  • Es van tractar temes com la masoveria i l'habitatge cooperatiu com a alternatives a l'habitatge convencional. 

Aquest dissabte 30 de juliol va tenir lloc la I jornada d'Habitatge Rural a la Febró, organitzada per l'Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Baix Camp. La jornada es va dur a terme a la sala municipal de la Febró i va comptar amb més d'una cinquantena d'assistents. L'eix principal de les ponències va ser l'habitatge rural i les opcions alternatives a l'habitatge convencional que hi ha en l'actualitat. Tot plegat, per tal de lluitar contra el despoblament dels pobles petits.

Polítiques transversals i directes d'habitatge  
En aquest sentit, la presidenta del Consell Comarcal del Baix Camp, Rosa M. Abelló, va ser l'encarregada de presentar l'acte i va fer èmfasi públicament de la importància que les administracions públiques s'impliquin en la causa i apliquin polítiques transversals per donar suport als pobles que es troben en aquesta situació.

Rosa M. Garcia de la Càtedra d'Habitatge de la URV, Núria Domingo de La Masovera i Estel Jou d'UNDOS Arquitectura van ser les encarregades de dur a terme les tres xerrades de la programació. Rosa M. Garcia de la Càtedra d'Habitatge es va centrar en el punt de vista legislatiu de les alternatives a l'habitatge convencional, mentre que Núria Domingo de La Masovera i Estel Jou d'UNDOS Arquitectura van explicar els seus projectes de masoveria urbana i habitatge cooperatiu i la seva experiència personal en ells. 

Falta d'oferta d'habitatge, i no de demanda 
En els tres casos van coincidir que en la majoria de micropobles la manca d'habitatge és principalment per falta d'oferta, i no de demanda.

Actualment, hi ha pobles petits que tenen més demanda d'habitatge que oferta, i aquesta és la principal problemàtica. La majoria d'ocasions la falta d'oferta en aquests pobles s'explica per l'estat que es troben els habitatges. Aquests estan en mal estat i requereixen una inversió econòmica important per tal de rehabilitar-los.

La valoració que es fa des de l'organització de la jornada és molt positiva i s'espera que a partir d'ara neixin iniciatives i opcions per poder aplicar, i trobar una solució entre els diferents actors implicats per cobrir la demanda d'habitatges a la comarca.

Per recuperar la jornada sencera visitar el nostre Canal de YouTube del Consell Comarcal del Baix Camp© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773