Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

La 5a edició de Joves amb Talent del Consell Comarcal forma a 20 persones en agricultura regenerativa

IMATGES RELACIONADES
5a edició de Joves amb Talent del Consell Comarcal del Baix Camp
5a edició de Joves amb Talent del Consell Comarcal del Baix Camp

4 de novembre de 2022


 • El reg, el maneig i la gestió del sòl han estat algunes de les formacions sobre agricultura regenerativa que s'han dut a terme durant el programa.
 • Han assistit al programa alumnes de tot el Camp de Tarragona.


El programa Joves amb Talent, impulsat pel Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Baix Camp, l'Agent d'Ocupació i Desenvolupament Local del Baix Camp i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i juntament amb la col·laboració del Consell Comarcal de l'Alt Camp, el Consell Comarcal del Baix Penedès, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, el Consell Comarcal del Priorat i el Consell Comarcal del Tarragonès, tanca la seva 5a edició amb la formació de 20 persones en agricultura regenerativa.


L'última sessió es va desenvolupar a Riudecanyes i va tractar sobre projectes cooperatius a través de l'experiència pròpia de l'Ana Digón, l'Annaïs Sastre de CoopCamp, i la Maria Esgueva i la Gemma Roigé, tècniques del Banc de Terres i Recursos del Consell Comarcal del Baix Camp.


Alumnes de diferents parts del Camp de Tarragona


Els alumnes del programa provenen de tot el Camp de Tarragona i la majoria, ja tenen els seus projectes en funcionament, però contemplen la integració de noves tècniques en el seu dia a dia.


Des de l'Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Baix Camp es fa una valoració positiva d'aquesta cinquena edició, ja que és una via directa de contacte amb el món de l'agricultura de la comarca i serveix per crear possibles solucions a la necessitat del sector, i propiciar-ne iniciatives.


El 90 % de l'alumnat partia d'un coneixement mig o baix en l'agricultura regenerativa


La major part dels continguts impartits en aquesta edició han estat molt ben valorats per l'alumnat des de diferents punts de vista. Cal tenir en compte que vora el 90% de l'alumnat partia d'un coneixement mig o baix en els conceptes tractats durant el curs.

Mitjançant una enquesta a les persones participants s'ha constat que el programa Joves amb Talent és útil per:


 • Conèixer a altra gent que com ells, posant en valor l'agricultura regenerativa.
 • Crear sinergies entre l'alumnat per tal de superar les dificultats.
 • Aprendre d'exemples pràctics d'èxit.
 • Aplicar els continguts apresos als seus projectes.

 • Cal destacar, que tots els alumnes (100%) que han contestat a l'avaluació comenten que podran transferir els coneixements al seu projecte. Tanmateix, de cara l'edició del 2023 s'incorporaran alguns canvis en el programa per tal de fer-lo més efectiu i contribueixi a la creació de nous projectes al territori. 


  9 sessions sobre agricultura regenerativa


  Del mes de febrer al d'octubre s'han dut a terme 9 sessions sobre agricultura regenerativa tractant temes de reg, maneig, gestió del sòl: microbiologia, minerals, keyline… en diferents pobles de la comarca. El principal objectiu del programa és acompanyar i impulsar les iniciatives emprenedores de les persones participants, proporcionant les eines necessàries per a desenvolupar projectes sostenibles al medi rural i conservar la terra dels nostres avantpassats.  © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773