Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell Comarcal del Baix Camp celebra la setena Assemblea anual del Consell Consultiu de les Dones del Baix Camp

IMATGES RELACIONADES
Assembla anual del Consell Consultiu de les Dones del Baix Camp
Assembla anual del Consell Consultiu de les Dones del Baix Camp

Setena Assemblea del Consell Consultiu de Dones del Baix Camp
Setena Assemblea del Consell Consultiu de Dones del Baix Camp

8 de novembre de 2022


 • S'han habilitat 27 punts violeta en diferents municipis durant l'estiu.
 • L'últim ple del Consell Comarcal ha aprovat el IV Pla de Polítiques d'Igualtat de Gènere i Diversitat del Baix Camp.

 • Aquest dimarts, 8 de novembre, a la tarda, s'ha celebrat la setena Assemblea anual del Consell Consultiu de Dones del Baix Camp a la Sala de Plens del Consell Comarcal del Baix Camp. A la reunió, hi han participat alcaldesses i regidores de la comarca, la representant de la Federació de les Dones, les tècniques del Consell Comarcal, les tècniques municipals, les membres de la junta permanent del Consell Consultiu de les Dones, el vicepresident d'Igualtat i Polítiques de Gènere, Alfredo Clúa i la presidenta del Consell Comarcal, Rosa Maria Abelló. 


  Durant l'Assemblea s'han tractat diferents punts referents a l'Àrea d'Igualtat del Consell Comarcal com l'adhesió comarcal al IV Pla de Polítiques d'Igualtat de Gènere i Diversitat de la comarca del Baix Camp, els punts violeta en diferents poblacions, el programa Temps per cures, la sensibilització comunitària entre els municipis, entre d'altres.


  La presidenta del Consell Comarcal del Baix Camp, Rosa Maria Abelló, ha estat l'encarregada de donar la benvinguda a la reunió. Mentre que el vicepresident d'Igualtat i Polítiques de Gènere, Alfredo Clúa ha dut a terme la clausura. En el seu discurs han coincidit en la importància de l'existència del Consell Consultiu de Dones, ja que esdevé un punt de trobada entre les diferents dones de la comarca i els ens municipals per tal d'aplicar les polítiques d'igualtat i de gènere de la comarca.


  Durant l'estiu del 2022 s'han habilitat 27 punts violeta al Baix Camp


  El Protocol d'actuació davant les violències sexuals en espais públics d'oci de la comarca aprovat pel ple del Consell Comarcal el passat ple d'abril indica la realització dels punts violetes com una de les accions de prevenció en els espais d'oci. Durant aquest estiu s'han habilitat 27 punts violeta en diferents poblacions del Baix Camp, 17 mitjançant la contractació de 2 tècniques especialitzades, i 10 amb el material pertinent gestionats per entitats municipals.


  Des de l'Àrea d'Igualtat del Consell Comarcal se'n fa una bona valoració, ja que segons les dades recollides en aquests punts no hi ha hagut cap intervenció, ni agressió en els espais d'oci i la ciutadania ha mostrat molt d'interès en la informació proporcionada en aquests punts. En aquest sentit, l'Àrea d'Igualtat té previst anar dotant de material als diferents municipis per tal d'anar actualitzant el contingut, i que els punts violeta puguin ser una eina útil per a la ciutadania en espais d'oci.


  25 activitats realitzades dins del programa Temps per cures


  Mentre que pel que fa al programa Temps per cures, impulsat pel Departament d'Igualtat i Feminismes, adreçat a nenes i nens de 0-14 anys i gestionat pel Consell Comarcal del Baix Camp. Els serveis realitzats a les diferents poblacions durant aquest estiu han estat:


  -    12 casals d'estiu

  -    2 jugateques

  -    3 acollides del casal d'estiu

  -    2 canguratges de tarda

  -    3 Diverses activitats lúdiques

  -    2 Acollides escolars

  -    1 Dinamització de la tarda jove


  Adhesió al IV Pla de Polítiques d'Igualtat de Gènere i Diversitat del Baix Camp


  Per altra banda, el passat 27 de setembre es va aprovar pel ple del Consell Comarcal el IV Pla de Polítiques d'Igualtat de Gènere i Diversitat de la comarca. L'empresa Gennera Innovació ha estat l'encarregada de redactar el pla i els municipis de la comarca s'hi hauran d'adherir per tal d'aplicar-lo.


  El principal objectiu del IV Pla de Polítiques d'Igualtat de Gènere i Diversitat del Baix Camp és impulsar i assentar les bases de la igualtat de gènere a la comarca més enllà d'una mirada sectorial i centrada en les polítiques impulsades des de l'Àrea d'Igualtat.


  Tot plegat, per tal d'implementar de forma transversal la perspectiva de gènere a tota la comarca.


  El Consell Consultiu de les Dones del Baix Camp


  El Consell Consultiu de les Dones del Baix Camp és un servei que ofereix el Consell Comarcal del Baix Camp amb l'objectiu de potenciar la participació cívica en l'àmbit dels serveis socials de titularitat local. Es tracta d'un espai d'interlocució que fomenta la participació de forma reglada i organitzada de tots els agents implicats amb finalitat de reflexionar de forma conjunta sobre la seva corresponsabilitat en els afers públics referents a promoure polítiques de gènere i continuar lluitant pels drets i el benestar de totes les dones.


  El Consell Consultiu de Dones s'organitza al llarg de l'any a través d'una Assemblea General anual i d'unes reunions bimensuals per tal de dur a terme els projectes corresponents.  © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773