Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Els projectes Heura i Maragda insereixen 177 persones discapacitades en l'empresa ordinària

IMATGES RELACIONADES
Imatge d'una inserció en empresa ordinària
Imatge d'una inserció en empresa ordinària

24 de juliol de 2012


El projecte Heura i Maragda del Consell Comarcal del Baix Camp han inserit fins a l'actualitat 177 persones discapacitades en el mercat ordinari de treball, bàsicament en empreses relacionades amb la indústria agroalimentària, sanitat, medi ambient, comerç, turisme i hosteleria, serveis de neteja, serveis de vigilància, construcció, logística, entre d'altres.

 

Aquests projectes estan adreçats a aquelles persones que tenen una discapacitat reconeguda entre un 33% i un 65%, amb un diagnòstic de discapacitat intel·lectual, pel que fa al projecte Maragda, i/o trastorn mental pel que fa al projecte Heura.

 

Els projectes, a més de fomentar la inserció laboral dels col·lectius amb més dificultat per accedir o mantenir-se en el món laboral, ajuden a les empreses a complir amb la Llei d'Integració Social del Minusvàlid, oferint-li l'assessorament i seguiment laboral necessari sense cap cost econòmic.

 

Els principals objectius d'aquests dos serveis són:

 

-    Preparar a les persones amb l'objectiu que siguin capaces de desenvolupar una feina en qualsevol empresa del mercat ordinari de treball, a través d'activitats formatives que tracten tot allò relacionat amb la orientació i la inserció laboral.

 

-    Entrenar a la persona en aquells aspectes de la vida diària que possibiliten que aconsegueixi un cert grau d'autonomia i independència vital: desenvolupar les habilitats socials, l'autoestima, la capacitat per planificar, gestionar i responsabilitzar-se del seu dia a dia com a persona adulta.

 

-    Que la persona accedeixi a una feina en el mercat ordinari de treball, amb els mateixos drets i deures que qualsevol altre/a treballador/a, tot oferint-li un seguiment laboral des del nostre servei adaptat a les seves necessitats personals, a través del treball amb suport.

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773