Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Servei d'Acollida i Integració a persones extrangeres del Consell Comarcal atén més de 710 persones durant el 2012

IMATGES RELACIONADES
Imatge d'un grup en el Servei d'Acollida i Integració de persones estrangers
Imatge d'un grup en el Servei d'Acollida i Integració de persones estrangers

18 de febrer de 2013


El Servei d'Acollida i Integració a persones estrangeres immigrades, que s'engloba dins de les actuacions del Pla Comarcal de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal del Baix Camp, va atendre més de 710 persones estrangeres durant el 2012.

Aquest servei assessora i orienta sobre els diversos tràmits vinculats a la llei d'estrangeria i el seu règim d'aplicació; faciliten el procés d'assentament de les persones estrangeres al poble on van a viure, i faciliten la comunicació entre els immigrants nouvinguts i la població dels municipis.


Un total de 12 persones de diferents nacionalitats (Escòcia, Hongria, Marroc i Romania) han participat en les sessions d'acollida que s'han realitzat. Consisteixen en donar informació a les persones estrangeres que s'han empadronat en un municipi sobre el lloc on viuen, informar-los dels serveis del municipi i dels drets i deures que tenen com a ciutadans.


D'altra banda 680 persones han fet ús d'un servei d'assessorament jurídic en temes relacionats amb la legislació d'estrangeria, i han fet consultes relacionades amb residència i treball; renovacions i modificacions de la documentació; arrelament; reagrupament familiar; consultes laborals; naturalitzacions i retorns, entre d'altres. El servei fa atencions telefòniques i presencials que itineren pels municipis de la comarca, segons demanda.


Durant el 2012 s'han atès també 18 peticions de traducció, de les quals les llengües més sol·licitades han estat el romanès i el xinès. El servei de traducció i interpretació compta amb la participació de professionals amb domini de diferents llengües que donen resposta a la demanda dels serveis públics i de la població estrangera de la comarca.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773