Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones

IMATGES RELACIONADES
Cartell del Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones
Cartell del Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones

21 de maig de 2013


El proper dilluns 27 de maig de 2013, a les 17h, a la sala de plens del Consell Comarcal del Baix Camp, tindrà lloc l'acte del Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones que se celebra el 28 de maig. L'acte està organitzat pel Consell Comarcal amb la col·laboració de l'Institut Català de les Dones, la Federació de Dones del Baix Camp i el Consell Consultiu de les Dones del Baix Camp.

 

L'acte s'iniciarà amb la presentació a càrrec de la consellera comarcal de l'àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Baix Camp i presidenta del Consell Consultiu de les dones del Baix Camp, Anna Aragonès.

 

Tot seguit hi haurà la xerrada “El bon ús dels medicaments” a càrrec de Loles Rodríguez, farmacèutica comunitària.

 

També es podrà visitar l'exposició de l'Institut Català de les Dones “Quin temps tenim? l'organització de la Vida Quotidiana” ubicada al hall del Consell Comarcal del Baix Camp.

 

La història del Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones es remunta al “V Encuentro Internacional de Mujer y Salud” al maig de 1987 a San José de Costa Rica. La intenció era fer visible la desigualtat de les dones en terme de salut, fent públiques les seves demandes i el compromís de les administracions per afavorir-les.

 

La “Red de Salud de Mujeres Latinoamericanas y del Caribe” va proposar de crear un dia d'acció mundial per la salut de les dones. D'aquesta manera es va establir que cada 28 de maig es commemorés a cada país, amb mobilitzacions i demandes per la salut de les dones. En aquest sentit i segons l'Organització Mundial de la Salut, la salut és el complet benestar físic, mental i social, i no solament l'absència de malaltia.

 

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773