Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

L'equip del Consell Comarcal d'atenció a l'infància que tracta els casos de Reus es trasllada a l'antic hospital

IMATGES RELACIONADES
L'alcalde de Reus, Carles Pellicer i el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud signant el conveni
L'alcalde de Reus, Carles Pellicer i el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud signant el conveni

3 de juny de 2013


 

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, han signat avui dilluns, 3 de juny de 2013, un conveni de cessió d'un espai a l'antic hospital Sant Joan per a la ubicació a partir d'ara de l'Equip d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (EAIA) que depèn del Consell Comarcal però que només tracta els casos de Reus.

 

L'EAIA és un equip especialitzat format per 2 psicòlegs, 2 pedagogs, 2 treballadors socials, 1 educador social i 1 auxiliar administratiu que atén infants i joves en situació d'alt risc social, que es troben en situació de desprotecció, maltractaments o en risc de trobar-s'hi ells i les seves famílies. Aquest equip atén actualment 250 infants i joves de Reus.

 

La cessió d'espai que estableix el conveni permetrà una millor coordinació i col·laboració del servei d'EAIA amb els serveis socials bàsics de l'Ajuntament de Reus, que s'ubiquen també a l'hospital vell. Aquesta proximitat permetrà millorar la determinació del les situacions de risc i/o desemparament en què es veuen limitats o perjudicats infants i joves de la ciutat per qualsevol circumstància personal, social o familiar, en tots els àmbits del seu benestar social.

 

Mitjançant el conveni, l'Ajuntament de Reus cedeix a precari al Consell Comarcal del Baix Camp un espai de 60,14 metres quadrats a la segona planta de l'antic hospital i dos despatxos a la planta baixa que també seran compartits amb els serveis socials de l'Ajuntament de Reus. La cessió és gratuïta, i el Consell Comarcal es farà càrrec de les despeses de personal, de material d'oficina, de telefonia i d'internet.

 

Fins ara aquesta EAIA s'ubicava a les dependències que ocupa el Consell Comarcal a l'Estació Enològica de Reus. A més d'aquest equip, l'ens comarcal disposa d'un altre EAIA que dóna servei als altres 27 municipis del Baix Camp i també al Priorat.

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773