Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Campanya per controlar el mosquit tigre

IMATGES RELACIONADES
Campanya per controlar el mosquit tigre
Campanya per controlar el mosquit tigre

11 de juliol de 2013


 

El Consell Comarcal del Baix Camp col·labora en la campanya per controlar el mosquit tigre organitzada per la Generalitat de Catalunya, fent difusió de les mesures de prevenció entre els municipis de la comarca. El mosquit tigre asiàtic és una espècie invasora, diferent al mosquit comú que sempre hem tingut en el nostre territori. Fa entre 2 i 10mm i se'l reconeix per les ratlles blanques al cap i al cos.

 

El mosquit tigre és actiu sobretot de dia i principalment a l'exterior de les cases ,i s'amaga en àrees ombrívoles. Volen només fins a 400 metres del lloc de cria. Les femelles produeixen molèsties a causa del nombre tant elevat de picades que fan. A Catalunya no actua com a portador de cap malaltia. No necessita aigua per ficar els ous, però si per a què aquests es desenvolupin. Acostumen a volar baix per la qual cosa sovint piquen a les cames i als peus.

 

La forma més efectiva de combatre el mosquit tigre és no deixar-lo criar. Només s'ha d'evitar que el mosquit criï a casa, i la forma més eficaç és controlant que no hi hagi acumulacions d'aigua petites i estancades que els recorden el seu hàbitat original, doncs a diferència d'altres mosquits, el tigre no necessita molta aigua per criar. Les seves larves creixen perfectament dins petites reserves d'aigua estancada com la que pot quedar dins un test, galleda o fins i tot un cendrer.

 

Recomanacions per prevenir picades o en cas de picadura com s'ha de procedir:

 

-    La millor prevenció és que no ens piquin. Així podem portar roba fresca de màniga llarga, mitjons, evitar les activitats a l'exterior, impedir que entrin a casa amb mosquiteres, utilitzar repelents naturals i artificials. En aquest cas és molt important seguir les instruccions i evitar l'ús en menors de 2 anys, netejar-nos un cop arribem a casa, i mirar que estiguin inscrits al Registre de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris del Ministeri de Sanitat, Política Social i Immigració.

-    En cas de picada, renteu amb aigua i sabó com més aviat millor i desinfecteu bé la zona. No fregar-se la pell, remullar-la i eixugar-la. Tractar de mantenir la zona neta i eixuta fins que disminueixi la irritació. Evitar rascar-se. Aplicar una compresa de gel o gel embolicat en un drap a l'àrea de la picada.

 

Per a més informació podeu consultar el Canal Salut de la Generalitat de Catalunya© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773