Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Baix Camp compta amb 54 parelles lingüístiques durant el 2012

IMATGES RELACIONADES
Consorci per la Normalització Lingüística
Consorci per la Normalització Lingüística

16 de juliol de 2013


En diferents municipis del Baix Camp, menys Reus i Cambrils, s'han format 54 parelles lingüístiques durant l'any 2012 gràcies al programa de voluntariat per la llengua que facilita que totes les persones, majors d'edat, que tenen els coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo, el puguin practicar en un context real i distès, i que les que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament.

 

L'activitat consisteix a trobar-se una hora setmanal durant un mínim de 10 setmanes i formar part de diverses activitats complementàries, especialment les relacionades amb els establiments i les entitats col·laboradores amb el programa.

 

La parella lingüística està formada per una persona voluntària que habitualment parla català i una persona aprenenta que parla una mica el català i vol tenir més fluïdesa i incorporar-lo d'una manera natural a les seves activitats quotidianes.

 

D'altra banda, 24 establiments han participat del programa “Establiments col·laboradors”, programa que vetlla per l'ús del català en l'atenció al públic i facilita que persones que participen en el programa puguin practicar el català.

 

Quant a les actuacions del Consorci per a la Normalització Lingüística en les diferents administracions públiques del Baix Camp, s'han realitzat un total de 23 sessions de les quals 11 fan referència a sessions sobre recursos lingüístics i 12 fan referència a sessions de llenguatge no sexista a l'administració local.

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773