Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Campanya per controlar el mosquit tigre

IMATGES RELACIONADES
Campanya per controlar el mosquit tigre
Campanya per controlar el mosquit tigre

20 de novembre de 2013


El Consell Comarcal del Baix Camp col·labora en la campanya per controlar el mosquit tigre, organitzada per l'Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona, amb la sessió informativa “ Estratègies d'intervenció per al control de l'expansió del mosquit tigre a l'àmbit local”. La sessió tindrà lloc el proper dimarts 26 de novembre de 2013, a les 10h, a la sala de plens del Consell Comarcal.

 

El principal objectiu és informar sobre la situació i expansió del mosquit tigre, sobre el seu cicle biològic, hàbitat, accions de prevenció i control orientades a evitar la seva propagació pel territori i crear alhora un espai de diàleg i intercanvi d'experiències municipals.

 

La jornada va adreçada principalment a càrrecs electes, personal tècnic, brigades, persona de jardineria de l'àmbit de Medi Ambient o Salut Pública de les administracions del Baix Camp.

El mosquit tigre és una espècie invasora que es va detectar a Catalunya l'any 2004. És una espècie originària del sud-est asiàtic que s'ha anat distribuint pel nostre territori, sobretot en nuclis urbans, fent que cada vegada hi hagi més persones exposades a les molèsties que produeixen.

 

El programa de la jornada és el següent:

 

10h             Presentació

 

10.15h        El mosquit tigre és un problema per a la salut pública?

                   La vigilància sanitària

                   A càrrec d'Eduard Mora Díez, metge del Departament de Salut, especialista en medicina preventiva i salut pública de Catalunya.

  

10.45h        El mosquit tigre. Diagnosi de la situació actual a les nostres comarques i perspectives de futur.

                   La vigilància ambiental

                   A càrrec d'Antoni Torrell Sorio, tècnic superior (biòleg) del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

  

11.15h        El mosquit tigre. Biologia i estratègies de prevenció i control.

                   A càrrec de Raül Escosa Serrano, director de l'Àrea de Serveis Generals del Consorci de Serveis Agroambientals de les comarques del Baix Ebre i Montsià.

  

12h             Línia de subvencions d'actuacions destinades a la reducció de la proliferació del mosquit tigre; Nova assistència tècnica 2013-2014: elaboració cartografia dels possibles punts de cria.

                   A càrrec de Josep M. Prunera, cap de la Unitat de Medi Ambient, Salut Pública i territori del Servei d'Assistència Municipal, i Gemma Papió, tècnica de medi ambient i salut pública.

 

                   Presentació resultats de la prova pilot realitzada als ajuntaments de la Nou de Gaià, Renau, el Rourell, la Secuita i Vilallonga del Camp.

                   A càrrec de Guillermo Garcia i Ferran Aguilar de l'empresa MN Consultors. 

 

12.30h        Experiència municipal: Cambrils

                   A càrrec de Gràcia Carmona, del Servei Municipal de Salut de l'Ajuntament de Cambrils

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773