Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell Comarcal i l'Ajuntament de Reus formalitzen l'acord pels serveis funeraris comarcals

IMATGES RELACIONADES
Representants municipals que van assistir a la signatura del conveni
Representants municipals que van assistir a la signatura del conveni

21 de gener de 2014


L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, han signat aquest dilluns 20 de gener el conveni de col•laboració entre les dues institucions que permetrà estendre a tota la comarca la prestació dels serveis funeraris de la societat municipal GESFURSA.

 

L'acord va en la línia de mancomunar serveis i de col•laboració entre administracions per optimitzar recursos i per ser més eficients; i, en definitiva, per donar un servei a la ciutadania amb la màxima qualitat possible. El conveni reforça la vocació de servei de Reus al seu territori més pròxim, i ser referència a la comarca també en la prestació de serveis funeraris.

 

La signatura del conveni marca l'inici de la prestació dels serveis comarcals en la vintena de municipis que fins ara s'han mostrat interessats. Respecte a la xarxa de sales de vetlles que donaran cobertura al servei comarcal, aquest any el Consell Comarcal té pressupostat 120.000 euros per a fer equipaments d'aquest tipus a Prades, Castellvell del Camp, Riudecanyes, Pratdip i Riudecols.

 

A més, de manera immediata s'hi incorporarà a la xarxa la sala de vetlles de l'Aleixar i durant aquest any també s'hi incorporarà la de les Borges del Camp i possiblement de la de la Selva del Camp.

 

En una fase posterior, a mig termini, es possible que s'hi facin sales de vetlles també a Almoster, Montbrió del Camp, Vinyols i els Arcs i Vilanova d'Escornalbou, de manera que la xarxa comarcal disposarà d'uns 12 equipaments d'aquest tipus.

 

L'acord no comporta variació de preus dels que aplica la societat municipal. Seran els mateixos serveis i als mateixos preus a tota la comarca. A més, canviarà la seva denominació comercial i passarà a dir-se Serveis Funeraris Reus i Baix Camp.

 

Així mateix, un representant del Consell Comarcal del Baix Camp participarà a les reunions del Consell d'Administració de la societat a partir que entri en vigor la prestació del servei.

 

A la signatura del conveni, han acompanyat el president del Consell Comarcal alcaldes i alcaldesses i regidors dels municipis de l'Aleixar, Almoster, l'Argentera, Capafonts, Castellvell del Camp, Duesaigües, Maspujols, Prades, Pratdip, i Riudecanyes.

 © Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773