Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Consell Comarcal acull una jornada sobre la central de compres del món local

IMATGES RELACIONADES
Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

19 de febrer de 2014


El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, obrirà el proper divendres 21 de febrer de 2014 una jornada territorial sobre la central de compres del món local de Catalunya organitzada per l'Associació de Municipis de Catalunya (ACM) i que se celebra a la seu del Consell Comarcal.  L'acte comptarà amb la presència del secretari general de l'ACM, Marc Pifarré, i el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Quim Nin.


El principal objectiu de la jornada és explicar els processos per optimitzar la despesa pública, i més concretament millorar la contractació buscant l'eficiència en la centralització de compres.


L'ACM, a través del Consorci Català pel Desenvolupament Local (CCDL), fa 6 anys que va decidir crear l'embrió d'una central de compres, i aprofundir en les sinergies a l'hora de poder contractar de forma conjunta. Els estalvis que busca l'ACM pels ens locals associats són de doble tipologia: de preu, aconseguint per volum agregar economies d'escala; i l'estalvi de procediment, assolint estalvis tant de recursos com temps de les estructures locals.


La jornada s'estructura en tres blocs amb temàtica diversa:


-    Bloc A: Visió global i emmarcament jornada i compres agregades, a càrrec del senyor Marc Pifarré, director del CCDL.


-    Bloc B: Els serveis existents de l'ACM pels seus associats. Contractes vigents. Característiques, reptes i temes pendents a càrrec del responsable del gabinet d'estudis i programes.


-    Bloc C: La necessitat de la innovació en la contractació, així com la cooperació entre els governs locals. Els nous reptes de les compres en contractació pública dels ens locals, a càrrec d'Isidre Virgili, consultor en matèria de contractació pública i compres del CCDL.


La jornada va adreçada a tècnics municipals, especialment responsables o persones que treballin a les àrees de contractació i/o compres, responsables municipals secretaria – intervenció, i electes locals.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773