Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

L'Ajuntament de Reus i el Consell Comarcal acorden una gestió única dels ajuts de menjador escolar per al curs 2014-15

IMATGES RELACIONADES
Presentació del nou acord per gestionar la beques de menjador entre l'Ajuntament de Reus i el Consell Comarcal del Baix Camp
Presentació del nou acord per gestionar la beques de menjador entre l'Ajuntament de Reus i el Consell Comarcal del Baix Camp

1 d'abril de 2014


L'Ajuntament de Reus i el Consell Comarcal del Baix Camp han acordat una gestió única dels ajuts de menjador escolar per als infants de la ciutat per al curs 2014-2015. Aquest acord arriba després que els consells comarcals, les entitats municipalistes i la Generalitat hagin pactat un nou model de gestió dels ajuts, que té per objectiu assegurar la beca de menjador per a tots els infants que ho necessitin si els ingressos dels seu nucli familiar es troba per sota d'un llindar determinat de renda.


A la pràctica, l'acord entre l'Ajuntament i el Consell Comarcal significa que el consistori reusenc gestionarà totes les sol·licituds de beca d'alumnes de centres educatius de primària i secundària obligatòria finançats amb fons públics, la qual cosa inclou els centres concertats i els estudiants d'ESO que demanaven beca. Aquests sol·licituds fins ara a Reus les gestionava el Consell Comarcal.


L'ajut que fins ara donava l'Ajuntament amb una partida prevista al pressupost de 600.000 euros, es continuarà oferint i complementarà l'ajut de la Generalitat. D'aquesta manera, Reus continua sent un dels municipis que més pressupost destina a les subvencions de menjador escolar. Després d'aquest acord, l'Àrea de Benestar Social de Reus elaborarà les noves bases i la convocatòria per al proper curs 2014-2015 i informarà als centres educatius de la ciutat amb menjador escolar per tal de fer una gestió coordinada d'aquests ajuts.


El nou procediment


A partir del curs que ve, les famílies que vulguin rebre subvencions per a l'assistència a menjador escolar faran una sol·licitud adreçada a l'Ajuntament de Reus. Aquesta sol·licitud es regirà per unes úniques bases i una única convocatòria. Rebuda la sol·licitud, en un primer moment es valoraran els criteris que ha establert la Generalitat, iguals per a tot Catalunya. I posteriorment, l'Ajuntament de Reus complementarà aquests ajuts, tan si han rebut subvenció per part de la Generalitat com si no ha estat així, d'acord amb els criteris i barems que té establerts l'Ajuntament.


Es preveu que l'ajuda complementària que donarà l'Ajuntament apliqui els mateixos requisits i criteris per poder optar a l'ajuda que es van aplicar en el darrer curs: que els dos progenitors treballin i que estiguin empadronats a Reus els darrers dos anys.


Amb aquest nou model de gestió treballaran coordinadament dues administracions, l'Ajuntament de Reus i el Consell Comarcal del Baix Camp, que té delegada la gestió d'aquests ajuts per part de la Generalitat. A Reus, els serveis socials de l'Ajuntament continuaran fent el seguiment de les famílies que reben aquests ajuts. Pel que fa al cost, aquest curs 2013-2014, l'Ajuntament ha destinat a les subvencions de menjador uns 776.000 euros, dels quals 176.000 euros provinents de la Generalitat a través del Consell Comarcal del Baix Camp.


Tant la regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, com la consellera comarcal de Serveis al Ciutadà del Consell Comarcal i alcaldessa de Riudecols, Anna Aragonès, han ressaltat que l'acord té l'objectiu de millorar la gestió dels recursos i fer més eficent la gestió de cara a la ciutadania.


L'acord entre Generalitat i Consells Comarcals


El proper curs 2014-2015 tots els Consells Comarcals aplicaran els mateixos criteris per a la concessió de beques, acordats en el grup de treball amb els Consells comarcals i les Associacions de Municipis, que són els següents: un 60% s'obtindran pels criteris de renda, un 15% per circumstàncies personals i familiars com la discapacitat, famílies nombroses o monoparentals, i un 25% per la valoració de l'informe dels serveis socials.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773