Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

La Festa del Cava torna a Prades aquest estiu amb una doble proposta

IMATGES RELACIONADES
L'alcaldessa de Prades, Lídia Bargas, i el portaveu del comitè organitzador de la Festa del Cava, Joan Musté
L'alcaldessa de Prades, Lídia Bargas, i el portaveu del comitè organitzador de la Festa del Cava, Joan Musté

13 de maig de 2014


Aquest mes de juliol de 2014 la Festa del Cava torna a Prades després que l'any passat no s'organitzés, i en el marc del Pla Estratègic que està treballant el municipi, s'ha plantejat la recuperació d'aquesta festa però amb una proposta que vol compatibilitzar les diferents visions que hi ha, així com recuperar l'objectiu pel qual va ser creada el seu dia.


Així, la Festa del Cava del 2014 se celebrarà en dos caps de setmana amb activitats diferenciades. Començarà el 4 de juliol i finalitzarà el 13 de juliol. El primer cap de setmana tindrà lloc la Festa del Cava com s'ha vingut celebrant en els últims anys, mentre que el segon cap de setmana de juliol es realitzarà una fira del vi i el cava per a tothom i una festa del cava com la que es feia als inicis, adreçada especialment a la gent de Prades.


Les dates s'han modificat (sempre se celebrava el tercer cap de setmana de juliol) ja que el mes de juliol està especialment pel d'activitats de tota mena que es realitzen arreu de les comarques de Tarragona.


Segons ha explicat el portaveu del comitè organitzador de la festa dins el Pla Estratègic, Joan Musté, el primer cap de setmana, que s'adreçarà més als joves, la font de Prades rajarà cava de les 12 de la nit fins les 5 de la matinada del dissabte 5 de juliol. Actuaran Xeics i Relamidos, a més d'un dj local. El preu (que en l'última edició era de 15 euros) es mirarà de mantenir i l'organització està estudiant si es posaran a la venda entrades anticipades. A més, també s'està treballant en organitzar una gran gimcana ja a la tarda del mateix dissabte per complementar l'oferta.


El següent cap de setmana el Pla Estratègic ha proposat un cap de setmana de fira de vi i cava. Com que el terme municipal de Prades toca amb 5 DO vitivinícoles (Priorat, Montsant, Tarragona, Conca de Barberà i Costers del Segre) es pretén convidar dues DO en cada edició. S'estan preparant tiquets per tasts i perquè el sector turístic del municipi pugui facilitar descomptes als visitants. A més, la font rajarà cava cada dia, des del divendres al diumenge a la tarda, i s'ensenyarà com es fa perquè la font no doni aigua sinó cava.


Entre els dos caps de setmana que se celebrarà la Festa del Cava es programaran diverses activitats, que tenen per objectiu donar-li un altre aire a la Festa, complementar-la i fer-la més participativa. A més, es realitzarà un major esforç organitzatiu pel que fa als serveis a oferir a les persones que visiten Prades per la Festa del Cava (com ara el condicionament d'una zona d'acampada i una zona d'aparcament) i per major seguretat dels participants.


Un altre dels aspectes sorgits durant la reflexió que s'ha fet des del Pla Estratègic és que en els últims anys s'havia perdut l'objectiu original, la motivació que havia mogut la creació d'aquesta activitat lúdica i festiva, i que no era altre que recaptar diners per a fer el centre cívic.


Per aquest motiu, els veïns de Prades que participen del Pla Estratègic han apostat perquè els beneficis que pugui haver de la Festa del Cava 2014, si és que n'hi ha, es destinaran a alguna infraestructura/activitat del poble (per exemple el gimnàs que s'ha de construir, o els vestuaris de la piscina que s'han de remodelar, o una altra proposta similar) que decidirà la comissió del Pla Estratègic.


A falta d'acabar de concretar algunes de les activitats a realitzar del 4 al 13 de juliol, la nova Festa del Cava té un pressupost d'uns 40.000 euros.


L'alcaldessa de Prades, Lídia Bargas, ha explicat que el canvi era necessari perquè la festa havia anat perdent adeptes (s'havia passat de les 3700 entrades venudes a 1700 en l'últim any) i tampoc no hi havia un gruix de gent del poble que estigués en l'organització “i perquè ho muntés una empresa de fora del municipi vam decidir que ho aturàvem”.


La Festa del Cava de Prades va començar el 1979 i mica en mica va aconseguir molta popularitat fins que la seva anomenada va traspassar la pròpia comarca. Es va celebrar puntualment cada any fins que el 2012 va perillar la seva realització per manca de relleu en l'organització i, finalment, en 2013 no es va celebrar.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773