Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

La Cursa de Muntanya de Capafonts presenta la seva edició més solidària

IMATGES RELACIONADES
Presentació de la Cursa de Muntanya de Capafonts Memorial Sònia Pifarré
Presentació de la Cursa de Muntanya de Capafonts Memorial Sònia Pifarré

18 de juny de 2014


La Cursa de Muntanya de Capafonts Memorial Sònia Pifarré ja té a punt la seva edició més solidària, que tindrà lloc el proper 13 de juliol, i que donarà com a mínim el 50 % dels guanys al Banc dels Aliments. A més, la cursa compta amb el suport de l'associació “Jo, esportista solidari”, que és una entitat que promou i col·labora amb activitats esportives que tenen una finalitat solidària.


Així, el Club d'Esports de Muntanya de Capafonts, que és l'organitzador de la cursa, compta amb el suport de “Jo, esportista solidari” en la gestió de les inscripcions, faciliten el cronòmetre, contactes d'empreses i entitats col•laboradores, fan difusió de la cursa i els donen assessorament en la gestió i organització.


La Cursa de Muntanya de Capafonts Memorial Sònia Pifarré presenta un circuit curt i un altre de llarg. El circuit curt és de 10 km, amb desnivell positiu de 280 metres i discorre per pistes forestals a una alçada màxima de 800 metres. El recorregut passa per llocs d'interès a l'entorn de Capafonts com el Mas de la Mistera, el castanyer dels Rebollans, el riu del Barral, l'ermita de Barrulles del segle XII i el Pont Vell, que és medieval.


Per la seva banda, el circuit llarg és de 21 km, amb 1000 metres de desnivell possitiu, que transcorre per senders en bon estat i per algun tram de pista forestal, amb una alçada màxima de 1026 metres en la creu trencada dels Motllats. Aquest recorregut també passa per llocs d'interès de les Muntanyes de Prades com l'ermita de Barrulles, les Fous, la Manugra, el riu Brugent, el Portell de la Mariàngela, la Pena Roja, la Roca Foradada, el barranc de la Pixera, la Cova de les Gralles, el Pont del Goi, la creu trencada dels Motllats, el camí vell de Reus, les Tosques i els voltants de Capafonts.


Aquest circuit és l'aposta de l'organització perquè l'any vinent pugui formar part del circuit de la Copa Catalana de curses de muntanya de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).


La Cursa de Muntanya de Capafonts té els seus orígens en una cursa que es va organitzar l'any 2007 i que ha evolucionat fins arribar a aquesta vuitena edició, en la que s'espera la participació de 200 corredors.


La presentació va comptar amb la presència de l'alcalde de Capafonts, Anton Marca; el president del Consell Esportiu del Baix Camp, Josep Llebaria; el representant del Club d'Esports de Muntanya de Capafonts, David Uroz; el representant de “Jo, esportista solidari”, Jaume Vall; i el representant del Banc d'Aliments.© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773