Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Finalitza amb èxit el projecte europeu contra el malbaratament d'aliments

IMATGES RELACIONADES
Grup de joves del Baix Camp que han participat en el projecte desenvolupat a Normandia
Grup de joves del Baix Camp que han participat en el projecte desenvolupat a Normandia

5 d'agost de 2014


Aquest mes de juliol s'ha realitzat amb èxit el projecte europeu contra el malbaratament d'aliments, que ha tingut lloc a Normandia, i en el que han participat 10 joves de diversos municipis del Baix Camp a més d'altres de França, Polònia, Itàlia i també de Burkina Faso. Concretament hi ha pres part 10 joves de la comarca d'entre 14 i 17 anys dels municipis de Mont-roig del Camp, la Selva del Camp, Riudoms, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, l'Aleixar i Riudecols, que han estat seleccionats pels instituts d'aquests municipis, tot i que en el cas de l'Aleixar i de Riudecols els joves estudien a l'institut de les Borges del Camp.


Durant l'estada a França els joves han realitzat diversos tallers sobre els hàbits alimentaris en cada país, el malbaratament alimentari en relació a les tradicions de cada país, la producció agrària, i l'elaboració d'aliments. A més, també han pogut fer visites relacionades com ara a exposicions sobre alimentació, a una granja, a un hort, o han participat d'un taller de fabricació de pa. L'estada també ha inclòs vistes culturals a Rouen, a Etretat i activitats lúdiques i culturals.


Les dues monitores que han acompanyat els joves i les dues persones responsables de l'associació Inter Baix Camp han valorat molt positivament el desenvolupament del projecte i la participació dels joves de la comarca pels coneixements adquirits i per l'intercanvi amb joves d'altres països.


L'organització responsable del projecte és l'Europe Éxchanges, una entitat que aplega diversos municipis de Normandia, i al Baix Camp és una associació similar, l'Inter Baix Camp, que s'ubica al Consell Comarcal del Baix Camp, i que per a aquest projecte ha comptat també amb el suport dels municipis d'on són originaris els joves.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773