Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

Manifest Diada Nacional de Catalunya 2014

IMATGES RELACIONADES
Senyera
Senyera

11 de setembre de 2014


"La catalana és una de les cultures més antigues i consistents d'Europa. Les diverses figures i personalitats reconegudes arreu en diferents disciplines artístiques en són bona prova. Però més enllà de la pintura, la música, la literatura o el teatre, la cultura catalana es caracteritza per les manifestacions més populars i tradicionals, d'entre les que destaca la tradició castellera.


La singularitat dels castells rau en la seva estètica i especialment en la simbologia que transmeten del tarannà català. Els castells són unitat i cohesió, perquè els fan persones, homes i dones, de diferents procedències i de diferents edats. Els castells són disciplina i esforç, força i tenacitat perquè els fan persones que una vegada i una altra proven una construcció fins que la carreguen, fins que la descarreguen, amb el seu esforç individual que és converteix en una gran força col·lectiva.


Els castells són resistència, sacrifici i superació, perquè els fan persones que lluiten per un objectiu comú i que saben que de la seva capacitat de resistència individual depèn l'èxit o el fracàs col•lectiu. Els castells són iniciativa i orgull perquè els fan persones que no tenen por als reptes, cada cop més difícils, i el seu principal orgull és el seu esforç i el treball col·lectiu per fer cada dia a la plaça els millors castells possibles.


Els catalans i les catalanes tenim aquest afany de superació, tenim aquesta capacitat de resistència i tenim aquest orgull i aquesta força que fa que aquest poble aconsegueixi fites inimaginables. Aquestes característiques, que ens defineixen, són transversals al llarg dels segles però en els últims anys han revifat amb una energia insospitada i sorprenent que neix des de la pinya, des de la base de la ciutadania, que s'organitza i que demanda amb contundència i amb claredat que té un repte. Aquest repte és dels més importants que mai ens haguem marcat com a país, i és consultar els catalans sobre el futur col·lectiu que volen.


La força d'aquest repte és tan gran que, per sobre de moltes altres coses, posa en evidència la ferma i inamovible voluntat del poble català de continuar sent, sense complexes, i més decidit que mai a ser actor protagonista d'un projecte il·lusionant per una Catalunya millor, més justa i més lliure, amb una democràcia més plena i participativa.


En aquest context, el Consell Comarcal del Baix Camp dóna ple suport al Parlament de Catalunya i al Govern de la Generalitat, en totes aquelles accions que emprengui per donar resposta a la demanada d'aquest poble que vol continuar sent, pacíficament i en llibertat."


Aquest és el text íntegre del Manifest de l'11 de Setembre de 2014 aprovat per la Junta de Govern del Consell Comarcal del Baix Camp el passat 2 de setembre per totes les forces polítiques representades a l'ens comarcal (CiU, PSC, i ERC) mentre que el PP va votar en contra.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773