Baix Camp
Mapa web   |   Contacte

El Ple del Consell Comarcal del Baix Camp aprova la moció de suport a la consulta

IMATGES RELACIONADES
Moment del Ple del Consell Comarcal del Baix Camp en què es va debatre la moció
Moment del Ple del Consell Comarcal del Baix Camp en què es va debatre la moció

1 d'octubre de 2014


El Ple del Consell Comarcal del Baix Camp va aprovar el 30 de setembre,una moció de suport a la consulta popular no referendària convocada pel president de la Generalitat de Catalunya el passat dissabte 27 de setembre. La moció ha estat aprovada per 23 consellers i conselleres comarcals ( CiU, ERC i 5 consellers del PSC) mentre que 5 membres del grup comarcal del PSC s'han abstingut. Els 4 consellers i conselleres del PP no han participat de la votació, i han abandonat el Ple abans que s'iniciés el debat del punt ja que han manifestat que posar a votació la moció “és una il•legalitat i nosaltres no hi volem participar”.


Abans d'abandonar el Ple, la portaveu del grup comarcal del PP, Dolors Compte, ha demanat al president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, que retirés la moció del debat del Ple “ja que és una il·legalitat”. Calatayud, però, ha contestat que “entenc perfectament la seva posició però vostès també han d'entendre que honestament tenim l'obligació moral i política de passar a aprovació la moció”. Seguidament, Compte ha anunciat la seva retirada i el grup ha abandonat el Saló de Plens.


En el torn de paraules d'explicació de vot, el portaveu d'ERC, Jordi Vinyals, ha ressaltat la importància de donar suport a la consulta per la necessitat de conèixer l'opinió del poble català sobre el seu futur polític. Per la seva banda, el portaveu del PSC, Fran Morancho, ha lamentat que finalment no s'hagi posat a votació la moció que s'ha aprovat consensuadament entre CiU i PSC a la Diputació de Tarragona i a d'altres municipis veïns, i que no feien referència expressa al 9 de novembre.


Pel que fa al portaveu de CiU, Antoni Abelló, ha agraït que una part del grup del PSC s'hagi afegit a la moció i l'hagi votada a favor, alhora que ha dit que “entenc al PP perquè la discrepància s'ha de respectar” i ha remarcat que “el respecte a la discrepància és la base de la democràcia” i que “les lleis estan per servir al poble i no per a sotmetre'l. En democràcia, la llei emana del poble i la negació a la consulta és negar la democràcia i no voler saber què vol el poble”.


Durant la sessió plenària també han pres possessió 2 nous consellers comarcals: Joan Llurba (CiU), que substitueix Ramon Llobet, i Josep M. Vilanova (PSC) en substitució de Joan Mas.
© Consell Comarcal del Baix Camp| Dr. Ferran 8 | 43202 Reus | Tel. 977 327 155 | Fax 977 321 773